AGV. Як налагодити автоматичне сортування на складі 24/7? - 1 - kapelou.comЗакрити

AGV. Як налагодити автоматичне сортування на складі 24/7?

AGV. Як налагодити автоматичне сортування на складі 24/7? - 8 - kapelou.com

Кілька місяців тому OMEGA і KAPELOU анонсували запуск проєкту автоматизованого складу. Концепція передбачає спільну роботу людей і роботів на складі найбільшого оператора ринку автокомпонентів України. Проєкт викликає підвищений інтерес, бо не має аналогів в нашій країні. Як просувається робота, що встигли зробити за цей час партнери? Читайте в нашій статті.

Розвиток електронної торгівлі вимагає прискорення і підвищення точності збирання замовлень на складах та логістичних центрах. Автоматизація, у тому числі із застосуванням складських роботів – ефективний інструмент для поліпшення роботи складу. Наприклад, завдяки використанню складських роботів, компанія Amazon скоротила операційні витрати кожного складу приблизно на 20%. А це близько $ 22 млн економії на рік (прим. редактора – за даними інтернет-медіа Business Insider).

Автоматично керовані транспортні засоби (AGV) з високою швидкістю і точністю виконують рутинні процеси, тому їх застосування в складській логістиці стрімко набирає обертів. Лідери ринку електронної торгівлі широко використовують AGV на своїх складах.

На складі національного лідера ринку автокомпонентів, OMEGA, щодня обробляються понад 16 000 SKU. 72% питомої ваги  складають дрібноштучні товари, які сортують в ручному режимі та відправляють клієнтам «сьогодні-на-сьогодні». Для прискорення обробки дрібноштучних товарів і зниження операційних витрат, OMEGA і KAPELOU вперше в Україні впроваджують AGV сортінг.

Завдяки гнучкому рішенню KAPELOU, продуктивність сортування становить до 8 000 вантажних одиниць на годину. Роботи AGV переміщують товари вагою до 5 кг і розміром 300×250 мм. Як працюють AGV можна подивитися на YouTube каналі компанії KAPELOU за посиланням.

За 15 хвилин акумулятор робота заряджається до 80%, а повного заряду батареї вистачає на 4 години роботи. Такі технічні характеристики AGV дозволяють обробляти дрібноштучні товари на складі цілодобово. До того ж роботизоване сортування розв`язує питання сезонних коливань попиту на продукцію, оскільки в роботу можна включити потрібну кількість роботів.

За інформацією від партнерів, реалізували перший етап проєкту – інтеграцію програмного забезпечення з Automated Guided Vehicle (AGV). Наступний етап – тестування шаттловой коробкової системи. Як буде проходити реалізація проєкту надалі, стежте за публікаціями.

Про анонс проєкту з AGV технікою читайте у попередній публікації Люди і роботи – революційна модернізація дистриб’ютора автозапчастин

Довідка.

OMEGA – найбільший дистриб’ютор автокомпонентів в Україні. За останні 30 років на ринку. Учасник союзу Temot International. У компанії понад 14 000 клієнтів і понад 350 постачальників.

KAPELOU  – виробник роботизованого устаткування і постачальник комплексних рішень для складу, працює на ринку з 2013 року. Компанія реалізує проєкти автоматизації окремих ділянок і комплексну автоматизацію складу.

KAPELOU в цифрах:
• власне виробництво: Сосниця 3 847 м2 і Київ 1 110 м2
• понад 200 співробітників
• понад 420 проєктів в Україні, Німеччині, Грузії та Болгарії
• власний R&D центр

У портфелі компанії проєкти для мережі ТЦ Епіцентр К, ERC (Enhanced Resource Company), MOYO, Watsons Україна, Sumitomo Electric Bordnetze SE (SEBN), БаДМ.

Automated Guided Vehicle (AGV) – автоматично керований транспортний засіб.

Коментарі 0
Коментувати
Залиште Ваш коментар, після модерації нашим адміністратором він буде опублікований найближчим часом.

Залишити коментар:

Your email address will not be published.

Скасувати
Натискаючи «Відправити», ви підтверджуєте та погоджуєтеся з «Згода на обробку персональних даних».
Поділитися:
AGV. Як налагодити автоматичне сортування на складі 24/7? - 9 - kapelou.com AGV. Як налагодити автоматичне сортування на складі 24/7? - 10 - kapelou.com AGV. Як налагодити автоматичне сортування на складі 24/7? - 11 - kapelou.com
Підписатися на нашу розсилку новин

    AGV. Як налагодити автоматичне сортування на складі 24/7? - 40 - kapelou.com
    19.02.2024
    Оновлений сертифікат партнера від Siemens

    2024 рік для KAPELOU розпочався із продовження партнерства із лідерами ринку.

    Компанія отримала оновлений сертифікат партнера від компанії S...

    AGV. Як налагодити автоматичне сортування на складі 24/7? - 41 - kapelou.com
    16.02.2024
    KAPELOU – системний інтегратор та партнер SICK

    KAPELOU вкотре отримала статус сертифікованого партнера SICK – провідного постачальника рішень на базі датчиків для промислового застосування.

    ...
    AGV. Як налагодити автоматичне сортування на складі 24/7? - 42 - kapelou.com
    13.02.2024
    KAPELOU EU в номінації “Українська компанія року”

    31 січня KAPELOU EU взяла участь у заході з нагоди вручення німецько-українських нагород від АНК Ukraine, що відбувся в Києві.

    Нашу компанію...

    Всі новини