Тренди інтралогістики в 2022 році - 1 - kapelou.comЗакрити

Тренди інтралогістики в 2022 році

Тренди інтралогістики в 2022 році - 8 - kapelou.com

Нестача персоналу, стрімке збільшення попиту на продукцію, дефіцит важливих електронних компонентів, використання неенергоефективного обладнання та навіть початок війни – усе це задає тенденції в інтралогістиці, покликані усувати та прогнозувати проблеми, які постають перед бізнесами.

Компанії, які надають комплексні рішення для автоматизації складів, не можуть бути осторонь. Вторгення росії на територію України стало серйозним викликом для сфери інтралогістики, тому оптимізація складських процесів є життєво необхідним елементом для виживання держави.

Розповідаємо про 6 трендів складської логістики в 2022 році та рішення для України в реаліях війни.

1. Co-op automation

Пристрої для носіння. Існує безліч пристроїв для підвищення точності та продуктивності роботи працівників на складі. Планшети із програмним забезпеченням WMS можуть бути оснащені пов’язками на зап’ясті, щоб співробітники мали вільні руки.

Технологія Pick-by-Voice. Технологія не вимагає стовідсоткового розпізнавання мови для аналізу, тож обладнання можуть використовувати люди з дефектами мовлення. До того ж, Pick-by-Voice безперервно вдосконалюється, тож програмне забезпечення можна оновити чи замінити на аналог іншого виробника.

Кооперація технології Pick-by-Voice та персональних планшетів, які кріпляться на руку, набирає обертів у 2022 році. Це рішення дає переваги для оператора, який може одночасно пакувати замовлення та застосовувати голосові команди для керування вибором для наступного замовлення.

2. Екологізація складу

Сьогодні існує нагальна потреба у зменшенні викидів вуглецю в атмосферу. Тож екологізація – це не просто тренд, а необхідність людства. 2022 рік стоїть на порозі серйозних змін в управлінні складськими процесами. Власники бізнесу все частіше вдаються до екологізації складських процесів, адже це виправдано трьома цілями:

  • мінімізувати шкідливий вплив на довкілля шляхом розвитку екологічного бізнесу;
  • належати до світової спільноти екологічно свідомих компаній;
  • зменшити рахунки за комунальні послуги.

Три ефективні рішення для екологізації складу: біорозкладні пакувальні матеріали, правильне утеплення складу, енергоефективне обладнання.

Енергоефективне обладнання. Синхронізація логічних зон сучасного конвеєрного обладнання допомагає заощаджувати електроенергію, адже завдяки цьому до роботи залучаються лише ділянки, необхідні для транспортування, а інші перебувають у режимі очікування. До того ж, заощадження забезпечене використанням 24V DC двигунів, встановлених у кожному приводному ролику конвеєра. Компанія KAPELOU виробляє енергоощадливе обладнання та обирає в якості постачальників тільки тих виробників, продукція яких є енергоефективною. Іншим способом екологізації складу є зміна освітлення на світлодіодне. Традиційні лампочки коштують дешевше, проте слугують набагато менше. Світлодіодні лампи збережуть енергію в довгостроковій перспективі. 

Біорозкладна упаковка. Упаковка, виготовлена із синтетичних пластмас, розкладається протягом сотень років, біорозкладній достатньо кількох. Переваги переходу на біорозкладні матеріали, порівняно з традиційними:

  • зменшення кількості відходів;
  • скорочення викидів вуглецю в довкілля;
  • практичність та ефективність такого виду упаковки.

Правильне утеплення складу. Погана теплоізоляція порушує контроль температури, налаштований на складі. Це призводить до збільшення витрат на опалення та охолодження, пагубно впливає на довкілля. Правильне утеплення зменшить зношування системи управління складом та скоротить витрати на електроенергію.

3. Технологічні розробки в автоматизації складів

Розвиток інноваційних технологій веде до зростання функціональних можливостей спеціалізованих рішень. Системи автоматизації продовжуватимуть удосконалюватися у 2022 році та будуть включати:

  • складські розподільчі дрони;
  • роботи для підйому;
  • інтеграція систем автоматизації із WMS;
  • шатли;
  • машинний зір.

4. Складський аутсорсинг

Розширення географії за допомогою 3PL-операторів для підвищення швидкості доставки. Спрогнозовано, що світовий ринок контрактної логістики до 2025 року буде становити $408 млрд (за даними дослідження інтернет-компанії Shopify).

На відміну від європейських, українські компанії мають скептичне ставлення до делегування другорядних процесів спеціалізованим компаніям. В Україні власники створюють для цього додаткові департаменти в межах підприємства. Керування другорядними процесами вимагає значних витрат, які доцільніше спрямовувати на масштабування бізнесу, розробку нових видів продукції та комплексних рішень.

Конкуренція на споживчому ринку задає тренд на складський аутсорсинг для непрофільних напрямів. Це особливо яскраво прослідковується у 2022 році. Власники компаній вдаються до нього для:

  • збереження фокусу на основній діяльності;
  • підвищення конкурентоспроможності;
  • оптимізації бізнес-процесів.

До переваг складського аутсорсингу можна віднести:

  • економію часу та ресурсів на логістику;
  • передання ризиків за збереженість товару логістичному оператору;
  • відсутність необхідності наймати персонал;
  • плату за складські послуги після закінчення звітного періоду;
  • плату лише за фактично отримані послуги та зайняте товаром місце;
  • опцію швидкої зміни обсягу складських послуг чи зберігання;
  • оптимізацію фінансових витрат у періоди сезонних коливань складських залишків;
  • збільшення ефективності роботи складу завдяки автоматизації процесів.

5. “Остання миля”

Електронна комерція та попит на швидку доставку зростають із кожним роком. Тому сучасні компанії вибудовують логістику так, щоб забезпечити доставку із дня на день. Це збільшує потребу в сучасних об’єктах «останньої милі». Існує кілька шляхів їхнього запровадження у ланцюг поставок.

Правильне розташування складу. Склади біля автомагістралей та мостів можуть доставляти товари в більшу кількість місць.

Якість будівлі. Склади, яким понад 50 чи 100 років не можуть задовольняти потреби сучасного бізнесу, адже їхні можливості дуже обмежені. Складські приміщення слід осучаснювати, щоб вони могли забезпечувати ефективну пропускну здатність.

Високі стелі. Високі стелі дозволяють розміщувати вертикальні стелажні системи, що є важливим для “останньої милі”.

Крос-докінг. Крос-докінг – процес, який оминає етап розміщення продукції в зоні тривалого зберігання; приймання та відвантаження продукції через розподільчий центр.

Практика крос-докінгу дозволяє успішно транспортувати вантажі, які швидко псуються (харчові продукти та напої). До того ж, усуває необхідність в їхньому зберіганні. Ця проблема є ключовою в індустрії, тож об’єкти “останньої милі” оптимізують свої потужності між доками, щоб її вирішити.

Що ж до України, із початком повномасштабної війни з боку рф маршрути адресної доставки зазнали непоправних змін: напрацьовані роками індивідуальні шляхи доставки стали неактуальними. Морська логістика не здатна працювати через блокування портів, залізничні шляхи не можуть повною мірою обробляти всі товаропотоки, виключені ключові магістральні дороги та авіаперевезення. Через це логістичні маршрути стали значно довшими, що вплинуло на збільшення термінів доставки, та зменшення попиту. Тому компанії шаленими темпами запроваджують інший тренд – оптимізацію сортувальних процесів на складах.

6. Швидкомонтовані споруди

Сьогодні в Україні існує підвищена потреба в складах, оскільки складська інфраструктура зазнала великої кількості ушкоджень. Тому трендом і вимогою часу стали швидкомонтовані споруди, які встановлюють на будь-який тип поверхні (ґрунт, асфальт, бетон тощо). Такі рішення вирізняються своєю модульністю, масштабованістю та легкістю зведення. Результат – повноцінний склад із гарантією 50 років експлуатації за будь-яких погодних умов.

Досвід боротьби зі стресовими факторами зробив компанію KAPELOU максимально гнучкою, що дає змогу розробляти складські рішення будь-якої складності та за будь-яких умов. У 2022 році KAPELOU, навіть попри війну, продовжує йти в ногу з трендами у сфері інтралогістики, адже прагне гарантувати високоефективні та найсучасніші рішення з автоматизації. Вони допоможуть бізнесу клієнта бути більш стійким і готовим до будь-яких непередбачених змін.

Коментарі 0
Коментувати
Залиште Ваш коментар, після модерації нашим адміністратором він буде опублікований найближчим часом.

Скасувати
Натискаючи «Відправити», ви підтверджуєте та погоджуєтеся з «Згода на обробку персональних даних».
Поділитися:
Тренди інтралогістики в 2022 році - 9 - kapelou.com Тренди інтралогістики в 2022 році - 10 - kapelou.com Тренди інтралогістики в 2022 році - 11 - kapelou.com
Підписатися на нашу розсилку новин

    Тренди інтралогістики в 2022 році - 40 - kapelou.com
    8.04.2024
    Участь KAPELOU у виставці LogiMAT 2024. Рішення та інсайти

    19-21 березня KAPELOU взяла участь у LogiMAT 2024 – наймасштабнішому заході виробничо-складської логістики. Виставка відбулась у Штутгарті, Німеччи...

    Тренди інтралогістики в 2022 році - 41 - kapelou.com
    4.04.2024
    Складське обладнання від виробника – ключ до оптимізованих процесів

    У сучасному світі, де конкуренція на ринку зростає з кожним днем, ефективне управління складськими операціями є важливою частиною успіху будь-якого...

    Тренди інтралогістики в 2022 році - 42 - kapelou.com
    19.02.2024
    Оновлений сертифікат партнера від Siemens

    2024 рік для KAPELOU розпочався із продовження партнерства із лідерами ринку.

    Компанія отримала оновлений сертифікат партнера від компанії S...

    Всі новини