Підсумки 2022. Яким він був для KAPELOU - 1 - kapelou.comЗакрити

Підсумки 2022. Яким він був для KAPELOU

13.01.2023
Підсумки 2022. Яким він був для KAPELOU - 8 - kapelou.com

“Упевнені, що 2022 рік стане для нас ще більш результативним та насиченим на події, адже команда KAPELOU повномасштабно планує та сміливо втілює всі задуми в життя”.

Так ми завершили минулорічний матеріал про підсумки 2021 року. Те, що сталося далі, не очікував ніхто. Про життя “до”, “під час” та плани на “після” – читайте далі.

Організація роботи під час війни

У перший тиждень війни KAPELOU визначила головні завдання: продовжити роботу компанії, зберегти життя та здоров’я працівників, спрямувати всі ресурси на допомогу державі. Незважаючи на екстремальні умови, ми продовжили працювати в Україні: здійснювати сервісний огляд, проводити ремонтні, монтажні та демонтажні роботи, допомагати клієнтам із релокейтом складу. Нашим обов’язком було завершити проєкти автоматизації критичної інфраструктури.

Одразу було прийнято рішення евакуювати виробництво в більш безпечне місце. За 2 тижні ми розгорнули його на новій локації, а вже за 4 – запрацювали на повну потужність. Ми задовольняли попит на обладнання та послуги KAPELOU в Україні та відправляли готові конвеєрні модулі клієнтам в Європу. Офіс у Німеччині поповнився спеціалістами з України, які пліч-о-пліч із колегами працювали над новими проєктами та впроваджували наявні.

Проєкти, партнерства

Швеція, Естонія, Угорщина, Греція, Сербія, Німеччина, Польща, Україна – такою була географія клієнтів KAPELOU протягом 2022 року. Ми завершили 32 комерційні проєкти в Україні та Європі, почали співпрацю з новими сильними партнерами. Ще 24 проєкти перебувають на стадії реалізації.

Проєкти в Україні. Більшість проєктів автоматизації в Україні стосувалась критичної інфраструктури. Найзатребуванішим продуктом стали модульні конвеєрні системи та підйомники, які вирішують головні завдання складу. При цьому їх можна швидко запустити в роботу або ж демонтувати та перевезти в іншу локацію. Популярними послугами були демонтаж систем автоматизації, платформ, мезонінів та релокейт складів. Загалом ми встановили більше 2,5 км конвеєрних систем, уперше впровадили палетні підйомники виробництва KAPELOU, збудували більш ніж 14 000 м2 платформ і мезонінів, щоб максимально збільшити корисну площу зберігання на складах клієнтів.

Виробництво

За цей рік наше серце компанії, виробництво, двічі “пережило” релокейт. Незважаючи ні на що, ми не лише продовжували виготовляти, але й розвивали виробництво: поповнили його 5-ма новими верстатами, запустили лінію порізки профільного прокату. У період із квітня по листопад працівниками було зібрано 9 324 вузли та виготовлено 157 733 деталі різного рівня складності.

Нові продукти

A-Frame. У цьому році ми реалізували автоматичну систему комплектування замовлень. Із продуктивністю збирання на рівні 3 000 одиниць на годину та швидким поповненням каналів – до 2 000 одиниць на годину.

UnitHub®. Минулого року ми презентували свою розробку – автоматичну точку видавання, зберігання та відправлення посилок у зручний час із мобільним додатком. У 2022 ми розширили функціонал UnitHub®: тепер його можна використовувати для галузей фармацевтики, електронної комерції, розподільчих центрів, автомотив, роздрібної торгівлі, а оснащення клімат-контролем дозволяє зберігати товари, які потребують цього.
SmartPharmaLocker. Автоматична точка зберігання та видавання фармацевтичних препаратів підвищує ефективність роботи аптеки, передбачає цілодобове обслуговування, скорочує контакти між людьми.

Виставки та профільні заходи

LogiMAT 2022. Початок літа 2022 року ознаменувався для нас важливою подією, до якої ми готувались увесь рік. Разом із партнером META Regalbau ми представили стенд на наймасштабнішій виставці інтралогістики та управління процесами LogiMAT (більше про подію у новині за посиланням). На заході ми презентували рішення для транспортування та сортування посилок на основі конвеєрних модулів власного виробництва та Pick-by-Light, продемонстрували роботу програмного забезпечення WXS. Власне програмне забезпечення дає нам змогу використовувати конвеєрні модулі як Plug-and-Play-систему і запускати нескладні проєкти за 30 хвилин.

Інші заходи, в яких ми взяли участь: International E-commerce Expo (більше про подію за посиланням), онлайн-захід Київської Логістичної Школи “Економіка складської логістики” (подробиці за посиланням), Expopharm 2022 (більше про подію за посиланням), PARCEL+POST EXPO, International Supply Chain Conference 2022, “ХХVII Всеукраїнський День Логіста” (деталі за посиланням).

Податки, благодійність, підтримка команди

Сьогодні наша місія – зробити ім’я українського виробника синонімом якості та інновацій в усьому світі. Ми впевнено крокуємо до цього, розробляючи нові продукти, удосконалюючи виробництво, впроваджуючи автоматизацію в Європі. У 2022 ця місія доповнилась важливим завданням – підтримкою української армії та 15 співробітників KAPELOU, які перебувають на фронті.

Ми виводимо український продукт на ринок Європи, бережемо кожного співробітника та відкриваємо нові робочі місця, сплачуємо всі податки й підтримуємо економіку України. Загалом за 2022 рік у бюджет було перераховано 29,5 млн грн податків, ще 5,2 млн грн – на допомогу ЗСУ.

Цілі на 2023

Найголовніша ціль на 2023 рік – стабілізуватись та повернутись до нашого довоєнного рівня. У 2023 році ми робимо акцент на:

  • підготовці до участі в LogiMAT 2023 із новими продуктами;
  • розвитку виробничо-сервісного відділу в Німеччині для швидкого крупновузлового збирання роликових, стрічкових та вертикальних конвеєрів для європейських проєктів;
  • удосконаленні виробництва в Україні;
  • виведенні топ-10 R&D-продуктів у масовий продаж.

Цей рік був насиченим на події. Він не тільки згуртував нас, а й показав, чого ми варті. У 2022 ми виконали всі зобов’язання щодо проєктів, гідно представили компанію на LogiMAT 2022 та підсилили свою команду 32 провідними спеціалістами. Розширили виробництво в Україні та відкрили крупновузлове збирання в Німеччині. Інвестували в R&D та готували підґрунтя для виводу нових продуктів на ринок.

І що б нас не чекало у 2023, ми сміливо відчиняємо ці двері і вже робимо перші кроки до реалізації планів. 2023, не підведи!

Коментарі 0
Коментувати
Залиште Ваш коментар, після модерації нашим адміністратором він буде опублікований найближчим часом.

Скасувати
Натискаючи «Відправити», ви підтверджуєте та погоджуєтеся з «Згода на обробку персональних даних».
Поділитися:
Підсумки 2022. Яким він був для KAPELOU - 9 - kapelou.com Підсумки 2022. Яким він був для KAPELOU - 10 - kapelou.com Підсумки 2022. Яким він був для KAPELOU - 11 - kapelou.com
Підписатися на нашу розсилку новин

    Підсумки 2022. Яким він був для KAPELOU - 40 - kapelou.com
    8.04.2024
    Участь KAPELOU у виставці LogiMAT 2024. Рішення та інсайти

    19-21 березня KAPELOU взяла участь у LogiMAT 2024 – наймасштабнішому заході виробничо-складської логістики. Виставка відбулась у Штутгарті, Німеччи...

    Підсумки 2022. Яким він був для KAPELOU - 41 - kapelou.com
    4.04.2024
    Складське обладнання від виробника – ключ до оптимізованих процесів

    У сучасному світі, де конкуренція на ринку зростає з кожним днем, ефективне управління складськими операціями є важливою частиною успіху будь-якого...

    Підсумки 2022. Яким він був для KAPELOU - 42 - kapelou.com
    19.02.2024
    Оновлений сертифікат партнера від Siemens

    2024 рік для KAPELOU розпочався із продовження партнерства із лідерами ринку.

    Компанія отримала оновлений сертифікат партнера від компанії S...

    Всі новини