Етапи реалізації проєктів - 1 - kapelou.comЗакрити

Етапи реалізації проєктів

Етапи реалізації проєктів - 8 - kapelou.com

Кожен проєкт KAPELOU – це налагоджений бізнес-процес, який має чіткі стадії реалізації. Результат завжди залежить від правильної роботи груп фахівців, які стоять за кожним етапом, та координування між ними.

Усе це систематизовано за роки практики, тож ми беремо на себе відповідальність за всі процеси – від визначення завдання до сервісної підтримки протягом життєвого циклу системи, незалежно від складності проєкту. Загалом реалізація проєкту містить 7 основних етапів.

1. Визначення завдання та аудит

На цій стадії представники компанії проводять зустрічі з клієнтом в офісі за столом перемовин та безпосередньо на об’єкті. Далі клієнту надають спеціально розроблену анкету для заповнення. На етапі визначення завдання та аудиту з’ясовують, яке саме рішення найкраще задовольнить потреби клієнта. Для цього KAPELOU ще на етапі запиту чи перемовин організовує для клієнта референс-візити на склад зі схожим обладнанням, щоб наочно продемонструвати його роботу в дії.

Цей етап передбачає:

  • збір інформації про сферу діяльності клієнта;
  • вивчення та аналіз роботи складу клієнта, товаропотоку;
  • визначення цілей та необхідного функціоналу на складі.

2. Розробка концептуального рішення

На цьому етапі до роботи залучають аналітично-концептуальний відділ. Концептологи проводять аналіз характеристик вантажопотоку та процесів. Далі вони моделюють схеми потоків та розраховують основні показники щодо продуктивності всієї системи. Усі розрахунки проводяться згідно з інформацією, зібраною на першому етапі.

Наступний крок – концептуальне креслення проєкту, яке створюється у спеціалізованому програмному середовищі. На основі зібраних даних спеціалісти KAPELOU розробляють 2D-схему розміщення обладнання та 3D-анімацію проєкту в режимі реального часу. Завдяки концептуальним кресленням клієнт може побачити, як саме його склад працюватиме після реалізації проєкту.

3. Детальне проєктування

Проєктна команда до найменших деталей пропрацьовує кожен елемент та механізм системи автоматизації. До команди належать: інженери-проєктувальники, інженери-електрики, інженери відділу АСУ ТП та монтажно-сервісної бригади. Вони тестують роботу обладнання за допомогою цифрового двійника. Як результат – у комплексі система працює точно і злагоджено.

На етапі детального проєктування проєкт передають проджект-менеджеру. Він складає календарний план-графік (КПГ) проєкту, координує всі процеси, слідкує за їхнім вчасним виконанням. Це гарантує цілодобову підтримку клієнта на кожній стадії проєкту. Перевагою є те, що клієнт отримує відповіді на всі запитання від однієї особи. До того ж, чітко знає всю ситуацію щодо проекту.

4. Виробництво

На власному виробництві KAPELOU виготовляє елементи для конвеєрних систем будь-якої складності. Усі деталі ми виробляємо на німецьких верстатах DMG MORI і TRUMPF, що забезпечує точність до 0,01 мм. Сировину закуповуємо у Нідерландах, а комплектуючі – у Німеччині та інших країнах Європи.

Одночасно з виробництвом фахівці розробляють ПЗ для контролю за роботою обладнання (WCS), щоб вся система працювала як єдиний механізм.

5. Інтеграція обладнання.

На цьому етапі на складі встановлюють платформи, мезоніни, стелажні конструкції, зібрані щитки керування, конвеєрні модулі KAPELOU, які вже оснащені електрикою та електронікою.

Особливість підходу KAPELOU – обладнання повністю готове до підключення та інтеграції із системою керування складом WMS. До того ж, KAPELOU має власні виробничі потужності для крупновузлового збирання. Тут зі створених деталей формують збірні конструкції конвеєрних ліній, вузли, агрегати для широкого спектру обладнання. На базі виробничої площадки KAPELOU є цех зі збирання щитів керування, розподільних електрощитів. Виготовляючи та збираючи обладнання на власних виробничих потужностях, ми можемо гарантувати його якість та довговічність, забезпечивши виконання проєкту в чітко зазначені часові межі.

Роки практики, регулярне поліпшення процесів та професійне обладнання дають нам можливість швидко та з дотриманням усіх норм монтувати навіть найскладніші системи та здійснювати інтеграцію обладнання без зупинки складу. KAPELOU має більш ніж 590 реалізованих проєктів в Україні, Німеччині, Болгарії, Грузії, Білорусі, Угорщині, Греції, Естонії. Тому монтаж обладнання за кордоном є для нас регулярною практикою. Для зарубіжних проєктів наша монтажна бригада прибуває на об’єкт та виконує всі подальші пусконалагоджувальні роботи.

6. Пусконалагоджувальні роботи

На цьому етапі система починає злагоджено працювати вже на складі клієнта, після багатьох годин роботи інженерів, монтажників, спеціалістів з IT, аналітиків, конструкторів та проєктувальників.

Інженери KAPELOU налаштовують і тестують електроніку, усі механізми та окремі вузли. Випробовують максимальну пропускну здатність обладнання та різноманітні сценарії роботи. До того ж, KAPELOU обов’язково проводить навчання для співробітників клієнта, щоб кожен розумів свою роль та впевнено працював із системою автоматизації. Далі головному інженеру складу клієнта передають інструкцію з експлуатації, технічний паспорт та креслення.

7. Сервіс 24/7

Технологічне обладнання виробництва KAPELOU, регулярний сервіс та дотримання правил експлуатації системи передбачають безперебійну роботу складу клієнта. KAPELOU надає комплексну сервісну підтримку протягом усього життєвого циклу системи. Перший рік – у межах гарантії, далі – за договором супроводу.

Злагоджена робота фахівців на кожному з семи етапів дозволяє компанії KAPELOU успішно реалізовувати проєкт за проєктом. Кожен із них вирізняється своєю унікальністю завдяки новим для України рішенням – буфер-секвенсер, Speedbot, Unithub та інші. Поруч із цим, наш клієнт отримує все з одних рук. Багаторічна довіра клієнтів KAPELOU, їхня впевненість у тому, що ми зробимо якісно та вчасно, мотивують нашу команду реалізовувати ще більше проєктів та застосовувати нестандартні рішення. Ознайомитися з кейсами KAPELOU можна в розділі “Наші проєкти”.

Коментарі 0
Коментувати
Залиште Ваш коментар, після модерації нашим адміністратором він буде опублікований найближчим часом.

Скасувати
Натискаючи «Відправити», ви підтверджуєте та погоджуєтеся з «Згода на обробку персональних даних».
Поділитися:
Етапи реалізації проєктів - 9 - kapelou.com Етапи реалізації проєктів - 10 - kapelou.com Етапи реалізації проєктів - 11 - kapelou.com
Підписатися на нашу розсилку новин

    Етапи реалізації проєктів - 40 - kapelou.com
    22.04.2024
    KAPELOU – офіційний партнер BD Rowa в Україні

    Із 2023 року ми є офіційним партнером BD Rowa – виробника унікальних рішень для автоматизації фармацевтичної логістики та логістики медичної сфери....

    Етапи реалізації проєктів - 41 - kapelou.com
    8.04.2024
    Участь KAPELOU у виставці LogiMAT 2024. Рішення та інсайти

    19-21 березня KAPELOU взяла участь у LogiMAT 2024 – наймасштабнішому заході виробничо-складської логістики. Виставка відбулась у Штутгарті, Німеччи...

    Етапи реалізації проєктів - 42 - kapelou.com
    4.04.2024
    Складське обладнання від виробника – ключ до оптимізованих процесів

    У сучасному світі, де конкуренція на ринку зростає з кожним днем, ефективне управління складськими операціями є важливою частиною успіху будь-якого...

    Всі новини